APEL VELETRŽNICE BEOGRAD Ne kupujte robu za zimnicu od nelegalnih prodavaca

Veletržnica Beograd uputila apel.

Veletržnica Beograd apeluje na sve kupce da ne kupuju povrće za zimnicu od nelegalnih prodavaca koji robu prodaju ispred ili u blizini Veletržnice Beograd, saopštilo je danas to preduzeće.

Kako se navodi, takvoj robi se uglavnom ne zna poreklo, a takođe nije redak slučaj da nelegalni prodavci manipulišu i na baždarenju vage, pa kupci na kraju budu oštećeni.

Veletržnica Beograd podseća da ju je Grad Beograd osnovao upravo kao mesto koje građanima pruža najveću sigurnost u pogledu kvaliteta i porekla proizvoda koji su namenjeni za ljudsku upotrebu.

Nelegalna prodaja na ovaj način proizvodi i izrazito veliki rizik od saobraćajnih nezgoda, pošto se odvija na samoj saobraćajnici koja je opterećena saobraćajem i na kojoj se vozila kreću velikom brzinom.

Ovakva prodaja, pre svega, predstavlja i rizik za same kupce koji se odluče na ovakav vid kupovine, ističe se u saopštenju.

Kako navode, osim navedenih posledica, nelegalna trgovina van zakonskih tokova narušava i poslovanje legalnih proizvođača i trgovaca, kao i funkcionisanja tržišne ekonomije.

Veletržnica Beograd podseća da već godinama ulaže velike napore u saradnji sa komunalnom policijom na suzbijanju nelegalne prodaje.

Kupovinom na Veletržnici osigurava se bezbednost i kvalitet kupljenih proizvoda, ne remeteći saobraćaj i javni red, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite komentar