MNOGI SE PITAJU Da li je datum na fiskalnom računu presudan za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“

Igra je nedavno počela, a interesovanje je i više nego veliko.

Nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ je nedavno počela, a interesovanje je i više nego veliko.

Postavlja se pitanje: Od kog datuma su važeći fiskalni računi?

Bliže se novogodišnji praznici, što donosi i više računa. Mnogi će iskoristiti priliku da kupovinu „unovče“ učestovanjem u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“. Za one koji skeniraju račune skorašnje kupovine, dileme nema, ali šta je sa onom grupom građana koji svoje račune čuvaju duže.

Pazar, u bilo kom iznosu, i to samo jedan, dovoljan je da uđe u trku za jedan od 10 stanova u Beogradu, ukupne vrednosti od skoro 1,7 miliona evra

Nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ ovog puta se igra – elektronski. Učesnici, odnosno njihovi rođaci ili prijatelji, treba da instaliraju istoimenu aplikaciju, preko koje će uneti QR kod ili broj računa.

Svaki fiskalni račun učestvuje u igri, bez obzira na iznos koji se utroši prilikom kupovine, a za samo dva dana građani su skenirali čak milion računa.

Kako je nagradna igra počela nedavno, mnoge je zanimalo da li mogu skenirati račun od prethodnih kupovina, odnosno da li je bitno koji se datum nalazi na fiskalnom računu.

Odgovor je mnoge obradovao:

U nagradnoj igri učestvuju svi fiskalni računi sa QR kodom, izdati na teritoriji Republike Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, bez obzira na datum izdavanja.

Važno je obratiti pažnju na to da je reč o vrsti računa „Promet-prodaja“ (oznaka se nalazi u gornjem delu računa, iznad spiska kupljenih proizvoda ili usluga), odnosno da je reč o računima koje ste dobili za obavljenu kupovinu.

1 komentar na vest “MNOGI SE PITAJU Da li je datum na fiskalnom računu presudan za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“”

Ostavite komentar