POČELA AKCIJA Limitirane cene na više od 500 proizvoda u Crnoj Gori

Više od 500 proizvoda sa crvenom nalepnicom.

U Crnoj Gori počinje akcija smanjenja marži na proizvode od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi, pa se danas u velikim marketima može pronaći više od 500 artikala sa crvenom oznakom “limitirana cena”.

Akcija smanjenja marži trajaće do 31. maja.

U trgovinama na veliko, marže su ograničene do pet odsto, a u trgovinama na veliko do sedam odsto na pšenično brašno tip 500, pšenično brašno tip 400, šećer, suncokretovo ulje i kuhinjsku so.

Iz Vlade su saopštili da su marže u trgovinama na veliko i malo ograničene do 10 odsto na: domaći beli sir, jogurt domaće proizvodnje, krompir sveži, mleko sa 2,8 odsto mlečne masti bez čepa, celo pile, svinjski vrat bez kosti, belu rižu dugo zrno u kesi, testeninu od belog brašna, smrznuti grašak i margarin stoni.

Na spisku je i čajna kobasica domaće proizvodnje, stišnjena šunka domaće proizvodnje, sudžuk domaće proizvodnje, goveđa čajna, pileće viršle, suva svinjska slanina…

Do 10 odsto marža je ograničena i na tunjevinu u komadićima bez dodataka u ulju, paštete, džem od šljiva, marmeladu…

Na spisku je i goveđi gulaš, kečap blagi, pastrmka sveža, sardine u biljnom ulju, sok sirup na razblaživanje, polutvrdi sir i slično.

U trgovinama na veliko do 10 odsto a u trgovinama na malo do 15 odsto marže su ograničene na dečiji sapun, dečje pelene, šampon za bebe, voćne kašice za bebe u teglicama, šampon za odrasle. Na spisku su i kupka za odrasle, toalet papir troslojni, deterdžent za pranje veša i higijenski ulošci, preneli su podgorički mediji.

 

Ostavite komentar