PRECIZIRANO Od srede 16 novih kategorija proizvoda u akciji „Bolja cena – cena za narod“

Akcija će trajati do 31. decembra, a proizvodi koji su deo akcije u prodavnicama će biti jasno označeni znakom "Bolja cena" kako bi potrošačima bilo lakše da ih nađu na polici i kupe.

Akcija „Bolja cena – cena za narod“ biće od srede proširena za još 16 novih kategorija proizvoda, objavilo je Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine.

To su: brašno TIP 500 i TIP 400, suncokretovo ulje, kiselo mleko, margarin, sirni namaz, crni luk, pasulj, kupus, pašteta, viršle, smrznuti grašak, džem, keks, pasta za zube i sapun.

Akcija će trajati do 31. decembra, a proizvodi koji su deo akcije u prodavnicama će biti jasno označeni znakom „Bolja cena“ kako bi potrošačima bilo lakše da ih nađu na polici i kupe.

„Izuzetno sam zadovoljan odazivom trgovaca i proizvođača, vidljivošću akcije i njenim efektima. ‘Bolja cena’ je zajednička akcija i inicijativa države i maloprodavaca, i njen osnovni cilj je da zaštitimo standard građana i pomognemo im da za svoj teško stečen novac mogu da kupe što više proizvoda. Napomenuo bih da građani ne treba da brinu jer proizvoda iz akcije ‘Bolja cena’ ima dovoljno i biće dostupni na rafovima svih maloprodajnih objekata u zemlji, a podsećam da je ova akcija aktivna u više od 2.500 prodavnica na celoj teritoriji Srbije“, rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović i dodao da će se potencijalna preprodaja proizvoda oštro sakcionisati.

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je da Vlada Srbije konstantno radi na poboljšanju životnog standarda građana i da brojnim merama nastoji da poboljša njihov kvalitet života.

„Plate za zaposlene u prosveti, za medicinske sestre i tehničare u zdravstvu i za negovateljice u ustanovama socijalne zaštite su od 1. septembra povećane za 5,5 odsto, a penzije će od 1. oktobra biti povećane za 5,5 odsto. Potom nas očekuju povećanja od 1. januara 2024. godine, kako zarada u javnom sektoru, tako i penzija i minimalne zarade. Na sva ta povećanja primanja građana pokrenuli smo akciju Bolja cena, kojom su omogućena značajna sniženja proizvoda u brojnim kategorijama“, kazao je ministar Mali.

On je naglasio da se inflacija od aprila nalazi na silaznoj putanji i da smo uspeli da je savladamo, te da se očekuje da ona do kraja godine iznosi oko osam odsto.

„Imamo realan rast dohotka građana i istovremeno se borimo za dalje snižavanje cena osnovnih životnih namirnica, što građanima Srbije mnogo znači, i zato što mogu povoljnije da kupuju, i zato što vide da je njihova država tu za njih i da brine o njima“, naglasio je ministar Siniša Mali.

U okviru akcije „Bolja cena – cena za narod“, koja je počela 13. septembra i koja će trajati sve do 31. decembra 2023. na konstantnom režimu „akcije“ nalazi se sledećih 36 kategorija: mleko, jogurt, sir beli kriška, jabuke, krompir, testenina, pileće meso (trup), salama u omotu, bezalkoholni napici, kafa, hrana za bebe, šampon za bebe, kupka za bebe, dečije pelene, šampon za odrasle, kupka za odrasle, toalet papir, higijenski ulošci, deterdžent za pranje sudova, deterdžent za pranje veša, brašno TIP 500 i TIP 400, suncokretovo ulje, kiselo mleko, margarin, sirni namaz, crni luk, pasulj, kupus, pašteta, viršle, smrznuti grašak, džem, keks, pasta za zube i sapun, navedeno je u saopštenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je najavio nova pojeftinjenja, posle prošlonedeljnog sniženja cena dvadesetak proizvoda.

Vučić je na televiziji Pink izložio proizvode koji će pojeftiniti, navodeći da je u pitanju veliki popust.

On je naveo da će pojeftiniti suncokretovo ulje sa 160 na 144 dinara, brašno sa 79 na 50 dinara, pasulj sa 349 na 259 dinara, kupus za 30 odsto, margarin sa 103 dinara na 79 dinara, namaz Sirko sa 217 na 159 dinara, grašak sa 180 na 139 dinara.

Takođe, pojeftiniće i kiselo mleko sa 85 dinara, na 64 dinara, keks sa 180 na 119 dinara, viršle sa 109 na 79 dinara, jetrena pašteta sa 75 dinara na 49 dinara, luk sa 99 na 79 dinara, kao i neki proizvodi namenjeni za higijenu, kao što je sapun, čija nova cena je 30 odsto niža i pasta za zube koja će sa 150 pojeftiniti na 99 dinara.

„Na listi ukupno imam 37 proizvoda. To su dobre vesti za ljude, građane. Mi smo to uradili iz još jednog razloga, mi smo targetirali one proizvode koji najviše utiču na stopu inflacije, želimo da stopu inflacije spustimo na ispod osam odsto do kraja godine“, kazao je on.

 

2 komentara na vest “PRECIZIRANO Od srede 16 novih kategorija proizvoda u akciji „Bolja cena – cena za narod“”

  1. NAVEDITE U KOJIM TRGOVINAMA I MARKITIMA ĆE DA VAŽI BOLJA CENA BIO SAM U IDEJI I GOMEKSU KOD NJIH NE VAŽI VI OBJAVITE DA GRAĐANI ZNAJU GDE DA PAZARE

    Odgovori

Ostavite komentar