NE KUPUJTE U PRIVATNIM APOTEKAMA SKUPE SUPLEMENTE!

Vitamin D možete kupiti za samo 50 dinara, evo u čemu je caka!

Za cenu niko ne mari, jer je zdravlje svakom na prvom mestu, ali ipak

Pandemija korona virusa traje već duže od godinu dana, a od kada se za virus saznalo, lekari su počeli sa preporukama konzumacije raznih vitamina za jačanje imuniteta kao preventivnu zaštitu od korona virusa.

mesto ubistvaFoto: E.A.

Pandemija korona virusa traje već duže od godinu dana, a od kada se za virus saznalo, lekari su počeli sa preporukama konzumacije raznih vitamina za jačanje imuniteta kao preventivnu zaštitu od korona virusa.

Tako su, između ostalog, vitamin D kupovali i oni koji su pozitivni sa blažom kliničkom slikom, ali i oni koji su hteli preventivno da se zaštite od ovog nevidljivog neprijatelja.

Za cenu niko nije mario, jer je zdravlje svakom sugrađaninu bilo na prvom mestu, kako i treba.

Naime, jedna naša sugrađanka izrevoltirana time što je vitamin D u spreju (ime proizvođača poznato redakciji Kurira) platila čak 999 dinara.

Minerali

Foto: Shutterstock

– Kada sam saznala da sam pozitivna na koronu, pod temperaturom sam otišla usred noći u prvu apoteku koja ima šaltersku prodaju i samo dala papir iz kovid ambulante i rekla da kupujem sve što mi je ispisano u izveštaju sa pozitivnim testom. Ukupan račun bio mi je skoro pet hiljada dinara. Tek kasnije sam videla na računu da sam sprej vitamin D u spreju, koji je bio na listi preporučenih suplemenata, platila maltene hiljadu dinara – rekla je ona sa željom da otkrije jednu „caku“ onima koji nemaju toliko novca za vitamine, a žele da ih piju preventivno.

– Nakon preležane korone, odjavila sam bolovanje kod svog izabranog lekara. Uz pitanje da li da nastavim ispijanje vitamina da bih ojačala svoj organizam, saznala sam da vitamin D mogu da dobijem na recept. Dakle, kupuje se u apoteci koja izdaje lekove na recept uz samo plaćenu participaciju od 50 dinara.

I zaista, i na sajtu RFZO-a stoji da je vitamin D proizvođača iz Nemačke može da se uzme uz recept, sa plaćanjem participacije od 50 dinara.

To je dakle čak 20 puta manje od onog gorepomenutog spreja vitamina D koji je naša čitateljka kupila.

Tako da, što ne uštedeti u ovim teškim vremenima, ako je to ikako moguće, posebno ako vitamin pijete preventivno i imate vremena da odete kod lekara?

Ostavite komentar