ZAŠTO JE DOMAĆI AJVAR MNOGO SKUPLJI NA PIJACI NEGO U KUPOVINI? U marketu, na akciji, manje od 200 RSD

Na sajmu zimnice moglo je da se kupi i slatko od ljubičica ili ljutih papričica

Na najvećem sajmu zimnice u regionu, održanom u Koceljevi proizvođači iz ovog kraja i cele Srbije izložili su široku lepezu slatkih i slanih proizvoda. Harmoniji boja i ukusa upakovanih u tegle i flaše nisu mogli da odole brojni kupci koji su sajamsku manifestaciju iskoristili za kupovinu zimnice.

Mnogi su ostali zatečeni kada su videli da im za to, u odnosu na prošlu godinu, treba više novca, pošto su zbog sušne godine i skupog voća i povrća proizvođači podigli cene.

– Cene su više nego prošle godine, ali ne toliko koliko su poskupeli, na primer, paradajz i paprika. Ima za svakoga ono što poželi, a cene su različite. Paprike punjene kupusom su 350 dinara, a zaštitni znak našeg domaćinstva je paprika somborka punjena feta sirom u devičanskom maslinovom ulju koja košta 1000 dinara – kaže Slavica Mitrović koja je do sada pripremila 3.000 tegli različitih proizvoda.
Najtraženije su, kao i svake godine, tegle sa ajvarom. Domaći ajvar od pržene paprike prodavao se između 700 i 800 dinara, a nekoliko puta skuplje nego u marketima.

Ostavite komentar