BAKA PREVARANTKINJA Prodala tuđu imovinu i tu nije kraj kriminalu

Evo kako je 62-godišnjakinja na prevaru prisvojila tuđi stan.

Ona je zadobila poverenje 64-godišnjeg Rusa, prodala njegov vrt i garažu, a stan prevela na svoje ime. Tako je nesretnog Rusa ojadila za 250.000 evra.

Porečka policija je dovršila kriminalističko istraživanje ovog slučaja i utvrdila sumnju da je 62-godišnja hrvatska državljanka počinila krivična dela zloupotrebe poverenja, prevare i falsifikovanja isprave.

Policija je utvrdila kako je 62-godišnjakinja iskoristila poverenje koje joj je ukazao 64-godišnji ruski državljanin, kada ju je opunomoćio za prodaju nekretnine, objavili su hrvatski mediji.

Naime, žena je 11. aprila prošle godine, na osnovu punomoćja, na svoje ime prenela vlasništvo nad stanom, dok je garažu i vrt prodala drugoj osobi. Na taj način oštetila je ruskog državljanina za oko 250.000 evra.

Osumnjičena je, potom, u vremenu od 24. do 31. maja prošle godine, nakon što je primila poresko rešenje na promet nekretnina na svoje ime, lažirala to rešenje ne bi li izbegla plaćanje poreza.

Preko svojih ličnih podataka upisala je podatke ruskog državljanina, te je od njega tražila da plati porez u iznosu od više hiljada kuna, što je 64-godišnjak i učinio, ne znajući da je ona njegovu nekretninu prenela na svoje ime.

Zbog sumnje da je počinila krivična dela, protiv osumnjičene je podneta krivična prijava nadležnoj državnoj advokaturi.

 

1 komentar na vest “BAKA PREVARANTKINJA Prodala tuđu imovinu i tu nije kraj kriminalu”

  1. Baka? To je važno samo ako je prevarila svoje unuke. Pošto nije, nego nekog coveka kome nije baja, onda bi trebalo napisati starija gospodja ili starica.

    Odgovori

Ostavite komentar