DEVOJČICA SA SLIKE JEDNA JE OD NAJPOZNATIJIH GLUMICA BIVŠE JUGOSLAVIJE: Preminula je nedavno a javnost ostavila u šoku

Bila je jedna od naših najpopularnijih gumica, koja je pored glumačkog talenta sve očarala i svojom lepotom.

Za njom su uzdisali mnogi muškarci, glumila je u mnogim domaćim filmovima, a nakon odlaska u Ameriku ostvarila je niz uloga i u popularnim stranim serijima među kojima se izdvojila serija „Izgubljeni“ i „Vavilon 5“ (Lost).

Preselila se u Ameriku gde je postigla veliki uspeh

Rođena je u Zagrebu 7. 9. 1955.  Nekadašnja je članica Hrvatskog narodnog kazališta, a igrala je u mnogim filmovima. Jedan od njih je bio i Otac na službenom putu Emira Kusturice, koji je osvojio Zlatnu palmu na Kanskom filmskom festivalu.

Osamdesetih godina kratko je nastupala za rok grupu La Cinema. Krajem 1991. godine zajedno sa suprugom Gorananom Gajićem emigrirali su u Ameriku. Godine 2002. vratila se u Hrvatsku posle jedanaest godina i odigrala glavnu ulogu u predstavi Radeta Šerbedžije.

U Los Anđelesu, snimila je i muzički album pod naslovom Songs From Movies That Have Never Been Made. Suprug slavne glumice je filmski režiser koji je, između ostalog, režirao Sofoklovu Antigonu i jednu epizodu Babilona. Povremeno je pisala kolumnu za splitski magazin Feral Tribune.

U pitanju je Mira Furlan.

Legendarna glumica preminula je 20. januara 2021. godine u Americi od posledica virusa Zapadnog Nila.

Ostavite komentar