GLUMICA TANJA BOŠKOVIĆ: Ruke držim pored tela ispred mog zeta i moje snahe!

"Bata je bio čovek zaštitnik. Imali smo ljubavnu scenu. Bio je veoma delikatan..."

Glumica Tanja Bošković, već deset godina je u penziji. U intervjuu koji je ovih dana dala medijima, povodom velike nagrade „Žanka Stokić“, iskreno i veoma emotivno se osvrnula na nekoliko važnih delova svog života.
Evo najzanimljivijih:

Težak je ovaj zanat. Lako nam se popeti u adrenalin. S toga sići je mnogo teško jer se postaje boem ili slično…
-Nisam sama u pozorištu nikad bila. Vezana sam za kolege. Svi živimo od ovoga, ne samo materijalno već i u duši. I kad mi danas nekada dodje da ne mogu, onda se zastidim jer je nekome možda baš potrebno i onda zaređam 21 predstavu mesečno, što nije bas dobro!

Glumca možete ubiti rečju ili pogledom sa nipodaštavanjem!
-Grdno greše oni koji brinu o ansamblima a ne znaju da su ansambli bitni za opstanak naših duša. Nema više ni Mucija Draškića ni Mire Trailović, ni Mire Stupice koji su umeli sa nama, koji su znali da „pokore“ talenat i stvaraju kod nas samopouzdanje.

Kad mi je teško ili padnem u depresiju ili zalutam u sopstvenom životu, mogu pogledati neku svoju ulogu, neki film…
– Sve što ostane je osećanje prijateljstva i topline sa kolegama koje postanu porodica. Pričamo među sobom jer smo familija. Zajedno smo i tad najlakse bude. Vezujem se za ljude, i svaki koji ode, odnese parče neba sa sobom. To je zivot.

Učila sam od Bate i Bekima! Zamislite! Dva velemajstora glume!
-Bata je bio čovek zaštitnik. Osećala sam se bezbednom u njegovom društvu. Umeo je da zaštiti svoje partnerke OD SVEGA. Osećala sam se kao princeza. Kad smo snimali na Velebitu, čak sam bila i zašticena od hladnoće. Imali smo i ljubavnu scenu .Tu je bio veoma delikatan i veoma fin da se ja ne osećam loše kao mlada žena.
Bata nije davao savete on je davao primer. I ako umete vi gledate i učite. Za sve što je znao, morao je biti on!

Volela bih da u filmu oživim veliku glumicu i mučenicu, Žanku Stokić
-Mnogo smo dužni! Treba da se odužimo streljanim glumcima i velikim ljudima, nedužnim stradalnicima iz nase istorije, o kojima se ne govori dovoljno a zaslužuju!

A kad mi dodje „napast“, radim noću po kući, teške fizičke poslove

-Sa knjigom se ne snalazim jer me ona ne sređuje kada do toga dođe.  Mora fizički nešto da se desi u tom periodu noćnom!

Bog da da, valjda ću i ja imati unučiće!
-Bog mi je dao dvoje dece a sada imam četvoro. Imam i zeta i snahu. Ruke drzim pored tela ispred mog zeta i moje snahe! A s druge strane, moje obožavanje je velika obaveza, to ne zaboravite.

Foto: screenshot TvKurir

-Bog je bio milostiv da imam decu i verujem da ću doživeti da možda jednom zaigram i sa nekim od unučića.

Idem samo gde ja želim, izbegavam mesta gde ne sme da se puši

-Moderno vreme je ukinulo ta mesta. Zato tamo ne idem i ne putujem na takva mesta. Jednostavno NEĆU da idem nigde gde se ne puši! Merak mi je i to je to. A pogledajte još samo, koliko su glumci u filmovima pušili, dok su sponzori bili proizvođači cigareta. Danas u filmovima konzumiraju druge stvari. Pa razmislite, dosta sam rekla.

Jedini realni strah mi je strah od gluposti
– Ja nemam talenat za diplomatiju. Govorim sta mislim i kad mislim i to je vrsta gluposti ali takva sam kakva sam!

1 komentar na vest “GLUMICA TANJA BOŠKOVIĆ: Ruke držim pored tela ispred mog zeta i moje snahe!”

Ostavite komentar