IGOR LAZIĆ OTVORIO DUŠU: Na Duletovoj sahrani ja sam u grob ubacio nešto što nisam smeo, od tad nas prati prokletstvo

Jedan vidovnjak mi je rekao da smo tada automatski zakopali i sebe i svoje karijere

Dušan Nikolić, Nebojša Saveljić i Igor Lazić Niggor, činili su grupu „Montenigersi“, čije su pesme hitovi i dan danas.

Nažalost 1996. godine, Dušan Nikolić preminuo je nakon duge i teške bolesti, što je slomilo Igora i Nebojšu, nakon čega su snimili pesmu „Voljeli bi da si tu“. Gostujući u jednoj emisiji, Igor je ispričao pomalo neverovatne detalje i otkrio da je tokom Duletove sahrane uradio nešto što nije smeo.

„Ubacio sam u grom naš CD, a kasnije saznao da nikako nisam smeo da uradim“

– Na Duletovoj sahrani ja sam u grob ubacio naš zajednički CD. Napravio sam glupost, ali odakle sam ja to znao. Hteo sam da on sluša taj CD u tom nekom drugom svetu. Ali rekli su mi da ne bi trebalo u grob stavljati stvari od živih ljudi, posebno ne slike. Jedan vidovnjak mi je rekao da smo tada automatski zakopali i sebe i svoje karijere. Onda su se posle dešavale neke čudne stvari – rekao je Niggor i dodao da je drugi album popularne grupe bio kao neko predstazanje:

– Jedino se jedna pesma za sada nije ostvarila. U jednoj pesmi ima deo koji kaže – Vazda sam isti i na nebu i na pisti, i biću takav dok me neko ne počisti. Onda se to Nebojši nije dopalo jer je to on repovao pa je prepravio i onda je bilo – Dok me starost ne počisti. Međutim desilo se da ga je neko drugi počistio – rekao je Niggor i osvrnuo se na kraj pesme „2028“ gde ga Neba pita – Hoćemo li preživeti?

– Ja mu odgovaram – Ne, ne, ti nećeš preživeti. To se obraća kao neki demon. Onda u pesmi „Tako ti je mala moja“ koja je parodija „Bijelog dugmeta“ kod nas stoji – „Ej, stani, stani jadan“ i čuje se kočenje i lomljava kola. A Nebojšina devojka koja je poginula sa njim u toj saobraćajnoj nesreći govorila je tom liku – Stani jadan, stani ubićeš nas, uspori. Bilo je preživelih koji su to posvedočili. A posebno pesma – ‘Voljeli bi da si tu’ – koja dobija na značaju tek kad se sve izdešavalo. Stih koji peva Nebojša ide – Srešćemo se na nebu, samo zazviždi, znaćemo da si to ti- ispričao je Niggor podsećajući da je 31. oktobra 1999. godine, Nebojša Saveljić doživeo saobraćajnu nesreću na magistralnom putu Podgorica – Cetinje u kojoj je izgubio život.

Taj tragični događaj doveo do kraja benda Montenigers, ali podstakao Igora Lazića da sa u to vreme sa malo poznatim pevačem Vladom Georgijevim snimi duetsku pesmu „Ne brže od života“, posvećenu Nebojši.

Ostavite komentar