NAJSTARIJA ŽENA U SRBIJI (107): Životna priča baka Ilonke je pravi recept za dug i srećan život!

Moramo se složiti da je doživela više nego lepe godine, a ovo je njen recept za dugovečnost

Ilonka je rođena je u Bačkoj Topoli, u vojvođansku prestonicu došla je sa 16 godina, i od tada živi u novosadskom naselju Satelit.

Baka Ilonka Kovač danas je 19. oktobra napunila 107 godina, i ona je zvanično najstarija stanovnica Novog Sada i Srbije.

Super baka je postala prava atrakcija kada je punila 104. godina, a tom prilikom izjavila je rečenicu koja je obišla sve društvene mreže.

– Kad sam napunila 100 godina, rekla sam mu: „Do sad sam ja to radila, a sad sam spremaj svoju sobu! – nasmeijala je sve tada Ilona Kovač jer su reči bile upućene njenom sinu osamdesetogodišnjaku.

Baka Ilonka je rođena u Bačkoj Topoli, a u Novi Sad je došla sa 16 godina. Danas živi na Satelitu. Sin je neženja i živi s njom. Od ćerke je dočekala i čukununuka, međutim, niko od njih ne živi u Novom Sadu.

Za nju će u nedjelju, kao i svake godine, biti služena misa u novosadskoj crkvi Imena Marijinog, gde još uvek redovno dolazi na misu sa Satelita, gde stanuje.

– Uvek sam živela skromno, pa i danas, ne pijem čak ni kafu. I treba uvek mnogo raditi, biti u pokretu. Ja sam celog života mnogo radila, noću kad nisam mogla da spavam, vezla sam ručne radove. I danas obrađujem svoju malu baštu, niko mi ne pomaže.

Usisam, ispeglam, kuvam, veš ne stavljam u mašinu, perem na ruke… Jeste teško, ali sve uradim sama. I ja se čudim kako toliko dugo živim. Više puta sam osetila da je došao kraj, ali, evo, i dan-danas sam tu. Nikad se ne zna unapred, to je trenutak u kojem se nešto dogodi ili ne” priča baka Ilonka, prenosi Alo.

 

7 komentara na vest “NAJSTARIJA ŽENA U SRBIJI (107): Životna priča baka Ilonke je pravi recept za dug i srećan život!”

  1. Ne postoji recept ni tajna za dug život. Jedna Engleskinja je pušila od svoje 15.godine i svaki dan po deci viskija i doživela 112 godina. Samo je genetika u pitanju i ništa drugo.

    Odgovori
  2. Ma ako si od dobrog stofa,nece nista moci da te pocepa.Npr moja baba je imala sto i cetiri kile minimum i skoro.stotku dozivela.Jela domace ,radila i spavala.Stresa nije bilo jer se skromno zivelo.Plus genetika ..

    Odgovori

Ostavite komentar