NASTAVLJA SE SAGA O HRVATU I JUGOSLOVENSKOJ ZASTAVI Podržao ga poznati sunarodnik

Okačio zastavu Jugoslavije i zapretio: "Skinite mi se"!

Jedan muškarac u mestu Jakšić blizu Požege 29. novembra je obesio zastavu bivše Jugoslavije, zbog čega je prijavljen policiji radi vređanja moralnih osećanja građana.

Poznati književni kritičar i leksikograf Velimir Visković, inspirisan incidentom i epilogom istog, i sam se odlučio na akciju.

„Neki lik u Požegi okačio je zastavu ‘nepostojeće države’. Pa ga je neko uzrujano prijavio da narušava moralna osećanja građana. Policija potom skinula zastavu, a liku će se suditi. Hm, kakva panika zbog komada platna?! Evo, ja ću tu istorijsku zastavu jugoslavenskih naroda (pa i hrvatskog) okačiti na svom zidu, ne toliko zbog jugonostalgije, već braneći slobodu govora i izražavanja, koja je elementarni postulat svake demokratije. Ako vređam vaša moralna osećanja, skinite mi se (s liste)!“, napisao je Visković na svom Fejsbuk profilu uz fotografiju obešene zastave.

47-godišnjak koji je kod Požege istakao zastavu Jugoslavije na dan kada se u toj državi slavio Dan Republike, „zaradio“ je optužni predlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, poše Dnevno.hr.

 

Ostavite komentar