NEPOZNATO O RAZVODU MERKELOVE: Ponela je samo jednu stvar kada je otišla!

Angela Merkel, rođena Angela Kasner, je u braku sa profesorom kvantne hemije Joakimom Sauerom, te se postavlja pitanje, odakle ''Merkel''?

Rođena 1954. godine u Hamburgu kao Angela Dorotea Kasner. Međutim, 1977. se udaje za Ulriha Merkela i preuzima njegovo prezime. Tada 23-godišnja Angela i 24-godišnji Ulrih započinju zajednički život.

U intervjuu objavljenom 2004. godine za nemački portal Fokus, Ulrih je spomenuo da se sa njom, u tom trenutku, nije čuo 15 godina. Tada su zajedno radili na Akademiji nauka u bivšoj Istočnoj Nemačkoj, a upoznali su se 1974. u Lajpcigu na studijama. Dve godine kasnije se useljavaju zajedno, a godinu dana nakon toga staju na ludi kamen.

Živeli su zajedno u skromnom apartmanu, sa zajedničkim toaletom za studente. Krevet, dva stola i ormar, to je bilo to.

Da nije cveće cvetalo pokazalo je vreme kada su se rastali 1981. godine, a zatim 1982. i ozvaničili razvod. Ulrih je objasnio da je to za njega bio šok, da se spakovala i iselila iz zajedničkog stana, a sa sobom je ponela veš mašinu.

Posle razvoda
Angela Merkel posle razvoda odlučuje da zadrži prezime svog bivšeg muža, a kasnije započinje i svoju političku karijeru. Najuticajniji događaj na njenu političku karijeru je bio pad “Gvozdene zavese“ i ujedinjenje Nemačke.
Probija se u svojoj partiji, a  prezime ostaje.

Da stvar bude čudnija, drugog i sadašnjeg muža upoznaje 1981. godine, a kasnije započinje svoju ljubavnu avanturu sa Joakimom Sauerom koja kulminira privatnom ceremonijom venčanja krajem 1998. godine.

Ona nema svoju decu, ali Sauer ima dva odrasla sina iz prethodnog braka.

Joakim Sauer

Sadašnji suprug Angele Merkel je kvantni hemičar i profesor fizičke hemije na Humbolt univerzitetu u Berlinu.

U svojoj sferi je veoma uspešan, a medijska pažnja, iako je pokušavao da to izbegne, je pratila njegovu akademsku karijeru. Nije bio prisutan na izglasavanju poverenja mandatarki Merkel, kao ni na inauguraciji, a ni na polaganju zakletve, već je pratio događaje iz svoje laboratorije.

Ostavite komentar