NISTE GA ZABORAVILI? Šta radi i kako živi, po ženskom izboru, heroj serije „Sulejman Veličanstveni“ Bali-bey

U 2011. godini pojavila se prva epizoda turske serije u žanru drame "Sulejman Veličanstveni"

Serija se temelji na istorijskim događajima za vreme vladavine Sulejmana I. Radnja se zasniva na odnosu između sultana i zatočeništvu ukrajinske djevojke Anastasije, Hjurem. Većina likova ima prave istorijske prototipove. Zapravo, bili su Ibrahim Pasha, Mahidžekan Sultan, Shehzadeh Mustafa. Autori  serije ipak su ostavili mesto umetničkoj fantastici, ali su uglavnom pokušavali da prikažu likove kako su zastupljeni u istorijskim hronikama tih vremena.
U drugoj sezoni pojavljuje se neki Bali-Bey – zapovednik Osmanske vojske. Ovaj manji lik odmah je izazvao saosećanje među publikom. Čini se da uopšte nema nedostataka. Ali da li je stvarno postojao?
Istorijski prototip Bali-bey je prava osoba. Došao je iz drevne Osmanske dinastije porodice Malkoçoğlu. Poznate su godine njegovog života: 1495-1548.Bali-beg je verno služio državu u prvoj poziciji Sandžak Bey u Semendre, zatim kao Beyler Bey Beograda i Bosne. Pokazao je svoju hrabrost u bici u Mohacu i zaradio poverenje Sultana Sulejmana. Bali-beg se brzo diže kroz redove, postaje zapovednik osmanske vojske, Beyler Bey Budima..
Kome je povereno da igra takvu hrabru i plemenitu osobu, koja je bila Bali-Bey? Glumac koga su izabrali bio je dostojan lika. Što se tiče izgleda, on odmah osvaja žensku publiku. Zove se samo „Gospodin neuporedivi“.
Burak – visoka, veličanstvenost, smeđih očiju- stvarno jedan od najatraktivnijih muškaraca na setu „Sulejmana Veličanstvenog“. Što se tiče izgleda i karakternih osobina, čini se da nema nikakvu manu. I bio je toliko hrabar i veran Bali-bei ?
Ceo život posvetio je službi Osmanskog Carstva, a posebno Sultanu. Uvek je stavljao javne interese iznad svog. On je vrlo različit od ostalih članova plemstva, zbog otvorenosti, neposrednosti i dostojanstva, tako da niko ne može biti uveren da učestvuje u dvorskim spletkama.
Glumac Burak Ozdživit, izgovorio je sudbonosno „da“ prelepoj koleginici Fahrije Evdžen pre nešto više od četiri godine.
Par se tokom intimne ceremonije na Bosforu zarekao na večnu ljubav i od tada uživaju u bračnom životu. Umeđuvremenu su dobili i sina, i idila je stala na jaču „platformu“.
Inače, slavnom zavodniku nije uvek bilo tako. Naime, njegova prva velika ljubav, devojka koju je voleo pre Fahrije, slomila mu je srce.
– Ubrzo nakon raskida sam počeo puno da radim i zatrpavam se poslom. Upoznao sam Fahrije, sa kojom sam prvobitno bio prijatelj. Iskustvo me je naučilo da ljubav može da bude opasna, a ja zbog nje nisam želeo da gubim glavu. Fahrije me je uverila da prava ljubav ipak postoji – rekao je Burak svojevremeno.

 

Ostavite komentar