NOVOPAZARSKI HUMANITARAC A SADA I POŠTENI NALAZAČ Hido godinama pomaže starima i bolesnima, a sada je vratio i izgubljeni novac

Vratio je vlasniku 10.000 evra koje je slučajno pronašao.

Novopazarski humanitarac Hido Muratović, koji više od tri decenije pomaže starim, bolesnim i nemoćnim osobama u selima na Pešterskoj visoravni, Goliji i Rogozni, učinio je još jedno dobro delo kada je vratio vlasniku 10.000 evra koje je slučajno pronašao.

Novcem se kažu može kupiti mnogo ali ne i čast, plemenitost i empatija, a to su upravo osobine Hida Muratovića. Kaže, u momentu kada je sa unukom prelazio ulicu novac je slučajno ugledao pored kola iz kojih je u upravo izašao Edin Lekpek, u čijoj menjačnici Hido uplaćuje račune za mesečne obaveze za domaćinstvo.

„Kroz glavu mi je prošlo kad je trčao sa kesom i kada sam išao ka menjačnici na vratima sam se susreo sa vlasnikom i on je tračo otud:  Hido izgubio sam pare. On je bio sav bijel. Ja vičem: nisi sine izgubio, evo ih tvoje pare. Nije prvi put. Prije 20 godina Bilji Pecanović iz Podgorice koja je putovala u Istambul na autobuskoj stanici u Novom Pazaru pronašao sam 2 i po hiljade i za 15 minuta smo pronašli ženu. Takođe posle par godina pronašao sam 6000 eura Meri Bregaj iz Novog Pazara koja je bila na pijaci“, kaže novopazarski humanitarac Hido Muratović.

Edin je po povratku iz banke video da je gužva u menjačnici i požurio da pomogne radnici na šalteru. U žurbi mu je iz kese ispao novac. Srećom, pronašao ga je čovek koji nije imao dilemu šta da uradi sa nađenim novcem.

„Kad sam video ono da nema, reko šta bi 10.000 eura jer nije to mala suma novca i gledam levo ,desno kad Hido u tom trenutku. Da je potrajalo još 10 sekundi onda bi se što bi rekli baš preseko“, objašnjava Edin Lekpek, vlasnik menjačnice u Novom Pazaru.

Poverenje koje je stekao baveći se humanitarnim radom kod naroda i donatora širom sveta Hidov su, kaže najveći kapital i priznanje.

Ostavite komentar