MEKANA, DA NE MOŽE BITI MEKŠA Pogača punjena sirom, prava harmonija ukusa (VIDEO)

Idealna za doručak ili večeru

Potrebno je:
300 ml. mleka
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
500-550 gr brašna
malo soli
50 ml maslinovog ulja
1 belance
Za nadev:
150 gr sira
50 gr rendanog kačkavalja
1 puna kašika kisele pavlake

Za premazivanje:
1 žumance
1 kašičica ulja
50 gr rendanog kačkavalja

Priprema:
U lončić sipati malo mlakog mleka dodati šećer i izmešati. Kad zapeni sipati u vanglu dodati jedno belance, a žumance ostaviti poklopljeno za premazivanje.

Foto: Bakina kuhinja

U vanglu sipati ostatak mlekam dodati i nadošao kvasac, belance i ulje kao i malo brašna pa izmešati. Dodati ulja, soli i ostatak brašna da testo bude baš mekano.

Foto: Bakina kuhinja

Ostaviti ga pokriveno da naraste oko 30 min. na toplom. Sto posuti brašnom i istresti  testo. Izraditi ga rukama i formirati u loptu. pa je podeliti na dva jednaka dela.

Foto: Bakina kuhinja

Izmešati sir i kačkavalj zajedno sa kiselom pavlakom. Prvu loptu testa razviti oklagijom za 2 cm debljine pa je prebaciti u tepsiju obloženu pek papirom.

Foto: Bakina kuhinja

Premazati sa sirom. Prekriti sa drugom polovinom razvijenog testa. Ostaviti pokriveno da odmori 20 minuta pa premazati žumancetom u koji treba dodati kašičicu ulja i mleka i dobro izjednačiti. Premazati pogaću i prekriti je sa rendanim kačkavaljem.

Foto: Bakina kuhinja

Rernu uključiti na 220 stepeni C peći 20 minuta pa smanjiti na 180 stepeni i peći još 20 min. Nikad lepša pogača vrhunska.

Ostavite komentar