Sastojci (za koru rolata):
100g pečenih lešnika
100g ovsenih pahuljica
5 svežih urmi
supena kašika istopljenog kokosovog ulja
2 kašike organskog kakaa
prstohvat soli
Sastojci (za fil):
200g višanja
10-ak svežih urmi
2 kašike kokosovog brašna/proteina
1 kašika čia semenki
Priprema kore:
Zdrobite i usitnite ovsene pahiljice i lešnike, a potom dodajte preostale sastojke sa spiska „sastojci za koru“. U blenderu/secku sve izmešajte i izblendajte dok ne dobijete ujednačenu masu. Vodite računa da vam smesa ne bude lepljiva.
Oklagijom razvucite ovu smesu izmđu dva lista papira za pečenje u tanji sloj.
Priprema fila:
Ubacite u blender/secko višnje i urme i blendajte dok ne dobijete kremastu strukturu.
Tako dobijenu smesu pomešajte sa kokosovim brašnom/proteinom i čia semenkama.
Na koru rolata rasporedite fil. Koristite papir za pečenje da biste umotali rolat i ostavite ga tako umotan u frižider minimum sat vremena kako bi se stegao.
Rolat možete preliti glazurom od istopljene crne čokolade i po želji izrendanim orasima, bademima, lešnicima.