Čokoladni tart:
200gr tamne čokolade sa 70% kakaa
200gr šećera u prahu
4 jaja
200gr putera
2 kašike brašna
1 kašika ekstrakta vanile
View this post on Instagram
Priprema:
Otopite čokoladu sa puterom, u činiji koju ćete staviti u posudu sa toplom vodom, ili na blagoj temperaturi u rerni. Bitno je da se otopi a ne kuva. Zatim dodati šećer u prahu, i ekstrakt vanile. Polako dodajte jaja, jedno po jedno. Na kraju, dodati brašno uz lagano mešanje. Smesu ne treba previše mešati, samo dok se sve ne sjedini.
Peći na 180C, otprilike 25min, u plehu sa pek papirom. Tart treba da bude i dalje mek unutra, ali potpuno pečen spolja.
Dekoracija za šišarke:
Nakon što se tart ohladio, trebaće vam:
– 50-60ml šlag- krema, 80 gr mlevenih badema, finalna tekstura smese treba da bude meka, nikako suva,
da bi mogli da oblikujete jajasti oblik za šišarke. Trebaće vam još i čokoladne pahuljice od žitarica, kako biste napravili ljuskice od šišarki. Ispratite korake za oblikovanje i dekoraciju, i na kraju šišarke pospite sa malo šećera u prahu, kako biste dočarali sneg.
Ova predivna dekoracija biće pun pogodak za prazničnu trpezu, a ostaviće sve bez daha i svojim izgledom!