KAKO DA ZAŠTITITE ZIMNICU OD BUĐI Ovaj trik je savršeno efikasan

Da se ​​ovo ne bi dogodilo možete primeniti jednostavan trik.

Zaista je frustrirajuće kada u tegli džema ili ajvara zateknete zelenkasti sloj buđi.

Umesto da ga namažete na parče hleba ili palačinku, bićete primorani da ga bacite u smeće.

Stvar je još gora ako je u pitanju džem ili ajvar koji ste sami pripremili, a zbog ove neprijatne pojave sav vaš trud će proći uzaludno.

Da se ​​ovo ne bi dogodilo možete primeniti jednostavan trik.

Nakon otvaranja tegle sa džemom, okrenite je naopako kada je vraćate u frižider.

Na ovaj način će površina džema koja je došla u kontakt sa vazduhom i kašikom, svime što sadržaj tegle može dovesti u kontakt sa mikrobima koji će je kontaminirati, ostati pritisnuta uz poklopac, što smanjuje mogućnost razmnožavanja bakterija i gljivica.

Rešenje je jednostavno i efikasno, a pored pekmeza primenljivo je i na ajvar i druge tegle sa zimnicom.

Ostavite komentar