KAKO SE PRAVILNO ZAMRZAVA HLEB Samo tako će ostati svež

Ako sledite ove savete, sačuvaćete svežinu namirnica koje zamrzavate.

Ovo su saveti kako bi trebalo da zamrzavate i odmrzavate hleb i kiflice, jer će samo tako ostati sveži.

Ako sledite ove savete, sačuvaćete svežinu tih namirnica.

Ako želite da hleb zamrznete na kraće od tri nedelje, najbolje je da ga umotate u plastičnu foliju i stavite direktno u zamrzivač. Važno je da hleb bude potpuno hladan (ovo se odnosi na hleb koji ispečete sami kod kuće).

Ako ste kupili hleb upakovan u radnji, slobodno ga stavite u toj istoj kesi u zamrzivač. Plastična kesa ili folija služi da održi hleb zaštićen na nekoliko nedelja.

Ako želite da zamrznete hleb na duže od par nedelja, neophodno je da umotate tako spremljenu veknu u još jednu foliju i da je veoma čvrsto zatvorite (najbolje da vakuumirate).

Kad odmrzavate hleb, jednostavno uveče ostavite celu veknu u frižider i ona će biti sutra odmrznuta i spremna za upotrebu.

Ako ste zamrzli pojedinačne kriške, svaku stavite u toster i one će se odrmznuti i ispeći za kratko vreme.

Ako niste sigurni koliko će vam vremena trebati da potrošite veknu hleba, uvek je bolje da zamrznete pojedinačne kriške.

Isto pravilo važi i za kifle ili zemičke.

Ne zaboravite da hleb možete da sačuvate i u obliku krutona ili prezli. Ako ih budete čuvali na hladnom i suvom mestu, mogu da vam traju dosta dugo, prenosi Krstarica.

Ostavite komentar