KAKO SE SPREMA SLADAK KUPUS Recept za pravi domaći ručak

Kako se sprema sladak kupus sa rebrima.

Ukoliko razmišljate šta biste danas mogli da spremate za ručak, na našem meniju je i jedno tradicionalno jelo

Potrebno je:

  • 300 g svinjskih rebara
  • 1 manja glavica slatkog kupusa
  • 2 šargarepe
  • 1 celer koren ili stabljika
  • 2 manja krompira
  • 1 veći svež paradajz
  • 1 sveža paprika, može ljuta
  • 3 čena belog luka
  • ulje
  • 1 kašika suvog začina

Priprema:

U šerpu isecite pola glavice kupusa na kocke i stavite na dno. U sredinu poređati meso, šargarepu, kockice krompira, celer, papriku svežu. Sve to pokriti sa drugom polovinom kupusa.

Naliti vodom do pola lonca i krčkati na laganoj vatri oko sat vremena. Pred kraj staviti na kockice isečen paradajz.

U tiganj sipati ulje i naseckan beli luk da se proprži. Ako vam je kupus dosta redak dodajte u zapršku brašna.

Kad luk porumeni, skloniti sa vatre, pa staviti mlevenu papriku i odmah sipati u kupus i lagano promešati.

Dodati i začin i so po zelji. Na kraju staviti seckan peršunov list. Vrhunsko jelo!

 

Ostavite komentar