KAŽU DA JE ZA ISKUSNE DOMAĆICE Ipak, isprobajte recept za pletenu pogaču

Recept za iskusne domaćice.

Iz  bakine kuhinje stiže nam još jedan neodoljiv recept – za pletenu pogaču za iskusnije domaćice.

Osvaja podjednako svojim izgledom i penastim testom.

Potrebno je:

  • 300 ml mleka
  • 500-550 gr brašna
  • malo soli
  • 1 jaje
  • 20 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 50 ml ulja

Priprema:

  1. U mlako mleko dodati kvasac, šećer i dve kašike brašna. Ostaviti da naraste.
  2. Narasli kvasac sipati u vanglicu, dodati jaje, ulje, brašno, so i zamesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti da odmori na sobnoj temperaturi 30 min. Prebaciti  na sto i podeliti na 12 jednakih delova. Svaki deo razvući u valjak dužine 59 cm.
  3. Na sredinu stola  poređati 6 valjaka, a preko njih takođe 6 …
  4. Pletenje same pogače pogledajte na kanalu – nije teško samo treba pažljivo pratiti baku koja to polako radi da bi se shvatilo.
  5. Pogaču staviti u pleh 22 cm  koji ste obložili pek papirom.
  6. Pokriti  folijom i krpom da odstoji oko 30 min. Naraslu pogaču po želji premazati žumancetom i posuti semenkama.
  7. Peći na 180-190 stepeni oko 40 min, pa pokriti krpom da omekša.

1 komentar na vest “KAŽU DA JE ZA ISKUSNE DOMAĆICE Ipak, isprobajte recept za pletenu pogaču”

Ostavite komentar