KROMPIR IZ RERNE ZALIVEN UKUSNIM SOSOM: Jelo koje će vas oduševiti

Brzo se priprema, a ukus je fenomenalan

Krompir je uvek idealan za porodični ručak. Ukoliko nemate mnogo vremena za njegovu pripremu, onda u obzir dolazi krompir iz rerne koji bude gotov za čas.

Pečeni krompir je odličan izbor hrane ali i prilog svakom jelu, a ako poslužite i salatu dobićete kompletan obrok koji će svi obožavati.

Sastojci:
6 većih krompira
120 ml ulja
3 kašike brašna
300 ml mleka
350 ml vode
200 gr kačkavalja
so, biber
začini po ukusu
ulje

Priprema:

U šerpu sipajte malo ulja, pa dodajte brašno i pržite 2,3 minuta pazeći da ne zagori.

Zatim nalijte mleko i vodu, pa sve fino promešajte.

Dodajte so, biber i začine po ukusu i mešajte dok se tečnost blago ne zgusne.

Sto grama kačkavalja izrendajte na krupno rende, i dodajte ga u šerpu.

Krompir oljuštite i isecite na listiće. Pleh u kom ćete peći podmažite uljem, pa ređajte kriške krompira tako da se preklapaju.

Sos prelijte preko krompira i pospite sa preostalih 100 gr kačkavalja.

Posudu prekrijte folijom i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni 45 minua.

Proverite nožem ili višljuškom da li je krompir mekan, tako ćete najbolje odrediti da li ga je potrebno još peći ili ne.

Služite ga toplog uz piletinu ili neko drugo meso ili kao kompletan obrok uz salatu po izboru.

Prijatno!

Ostavite komentar