KROMPIR SA KOBASICAMA Recept za jednostavno, a vrhunsko jelo

Jelo koje će se svideti svima

Iz Bakine kuhinje stiže predlog za savršen ručak.

Sastojci:

500 gr krompira
2-3 kraće kobasice
1 puna kašika kisele pavlake
1 paradajz
1 jaje
ulje
100 ml mleka
50 gr kačkavalja
po želji malo suve slanine

 

Priprema:

Krompir očistiti i iseći na kolutove. Posuti začinom i u šolju dodati malo ulja pa ga izmešati. Rasporediti u podmazan pleh.

Kobasice iseći na krugove, pa ih poređati po krompiru. Staviti u rernu i peći 20 minuta, pa izvaditi.

Preko krompira naseći paradajz na kockice.

Umutiti pavlaku, mleko i jaje i preliti preko krompira, paradajza i kobasica.

Narendati kačkavalj  i posuti malo peršunov list i listiće suve slanine.

Peći još 30 minuta.

Savršenstvo od krompira, uživajte u ručku.

 

Ostavite komentar