MOŽETE DA NAPRAVITE DOMAĆE MEDENO SRCE Sto puta lepše od kupovnog, a pravi se za pola sata

Starinski recept za domaće medeno srce.

Ako volite kupovno medeno srce, ovo domaće će vas raspametit.

Jedan od najlepših domaćih kolača koji se pravi od onih sastojaka koje svaka domaćica uvek ima u frižideru, a svojim ukusom i mirisom vraća u detinjstvo jeste kolač medeno srce.

Savršen spoj najlepših sastojaka u patišpanju, domaći džem od kajsije i glazura od čokolade predstavljaju magiju koja se topi u ustima.

Ovaj kolač obožavaju svi, a gotovo je nemoguće da vam ne uspe, čak iako nikada pre toga nikada niste pravili ni jedan kolač.

Evo šta vam je od sastojaka potrebno za ovaj kolač:

  • 2 šolje brašna
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja kisele vode
  • 1 šolja pekmeza od kajsije
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 2 kašičice cimeta
  • 1 kašika kakao praha
  • Za premaz:
  • 8 kašika pekmeza od kajsije

 

Glazura:

  • 100 g čokolade
  • 4 kašike ulja

Priprema:

Pomešajte sve suve sastojke, brašno, šećer, cimet i kakao. U drugoj posudi pomešajte mokre sastojke, kiselu vodu i pekmez, a kad se to lepo sjedini dodajte sodu bikarbonu.

Onda sve pomešajte, suve i mokre sastojke i dobro mikserom umutite. Smesu podelite na dva dela. Podmažite pleh sa malo masti, a onda polovinu smese sipajte u pleh i stavite da se peče na 200 stepeni nekih 15 min. Kad je testo polupečeno, tako da se uhvatila korica izvadite ga iz rerne i premazite džemom od kajsije.

Zatim sipajte ostatak smese i ponovo vratite da se ispeče do kraja. Posle nekih 15 do 20 minuta testo bi trebalo da je pečeno. Proverite tako što ćete ga ubosti čačkalicom. Ukoliko čačkalica izađe suva iz testa to je znak da je pečeno. Ako se testo lepi ostavite ga još malo.

Pečen kolač prelite glazurom od čokolade i ostavite u frižider da se ohladi. Zatim ga izvadite i isecite na kocke. Uživajte u ovom fantastičnom ukusu koji vraća u detinjstvo, piše Glossy.

Ostavite komentar