NAJBOLJE IZ BAKINOG ŠPAJZA: Kisela paprika, najzdravija zimnica definitivno (VIDEO)

Spremljene na ovaj način ostaju nepromenjene 2 godine

Potrebno je:

3 kg paprike babure ili somborke
3 litra vode
1 l sirćeta alkoholnog (meni je dovoljno 1/2l)
2-3 kašike šećera
100 gr soli
1 glavicu belog domaćeg luka
biber u zrnu
malo slačice u zrnu
celerov i peršunov list

Priprema:

Papriku dobro oprati i izvaditi seme. Paziti da nije umutra trula. Svaku sumnjivu izbaciti.

Foto: Bakina kuhinja

U šerpu sipati 3 l vode i 1 litar sirćeta ako volite kiselije ja sam 1/2 litre volim blago kiselo. ubaciti so i šećer i staviti na šporet da provri.

Foto: Bakina kuhinja

Ubaciti papriku i pokriti da vri samo 1 min i odmah vaditi u vanglicu i poklopiti. Vruću papriku redjati u dobro oprane tegle , dodavati izmedju beli luk sečen na pola, zrna bibera i  slačice u zrnu.

Foto: Bakina kuhinja

Pritisnuti plastičnim pritiskačima i naliti istom tečnošću u kojoj se barila.  Zatvoriti novim poklopcima.  Ubaciti u hladnu rernu pa je uključiti na 90 stepeni C i tajmer na 90 min.

Foto: Bakina kuhinja

Ostaviti tegle u rerni do ujutru da se  ohlade i kad rerna isključi. Mogu stajati 2 godine tako.

 

Ostavite komentar