NE ČINITE OVE GREŠKE DOK KUVATE KROMPIR Ovo je tačno vreme koliko dugo se kuva omiljeno povrće, a zavisi šta ćete od njega spremiti

Ovo su tri najčešće greške koje mnogi prave kad kuvaju krompir.

Uz neke greške krompiru potpuno možete pokvariti ukus prilikom kuvanja.

Svi obožavaju krompir, namirnicu koja je deo mnogih jela, a često i prilog.

Od njega se prave salate, čorbe, musaka, ali mnogi još uvek greše prilikom pripreme, pa im ne ispadne ukusan kako bi mogao.

Evo koje su tri najčešće greške pri kuvanju krompira:

1. Ljuštite sirov krompir

Mnogi oljušte krompir pre ne što ga stave u šerpu za kuvanje. Ipak, najbolje je skuvati ga s korom jer će je tako biti jednostavnije da je uklonite, a stručnjaci tvrde i da je onda boljeg ukusa.

2. Kuvate ga u ključaloj vodi

Kao i s većinom povrća, ljudi čekaju da voda proključa da bi u nju ubacili krompir, ali to je velika greška jer je onda veća verovatnoća da iznutra ostane sirov.

Najbolja opcija je staviti krompir u hladnu vodu, a kad proključa, smanjiti vatru i kuvati ga do 20 minuta.

3. Proveravate viljuškom da li je kuvan

Mnogi koriste ovu metodu za proveravanje da li je krompir kuvan, odnosno dovoljno mekan. Ali, onda on počinje da se raspada u vodi, što nije baš primamljivo.

Treba da znate da je minimalno vreme za kuvanje krompira 10 minuta.

Pet minuta duže biće vam potrebno manjem krompiru da se skuva, a 20 većem koji ćete koristiti u salati ili za pripremu pirea.

Ostavite komentar