NE OČAJAVAJTE AKO NEMATE JELKU Ukrasite kuću prelepo i bez nje i to jeftino

Nije istina da bez jelke ne možete da napraviti praznični štimung i uživate u novogodišnjim i božićnim praznicima.

Novogodišnja euforija uveliko je počela, a mnogi su već završili sa ukrašavanjem doma. Pošto među vama verovatno ima onih koji iz različitih razloga (manji stan, nemanje novca…) nisu kupili novogodišnju jelku, to nikako ne znači da i bez nje ne možete da napraviti praznični štimung.

Donosimo vam nekoliko jeftinih, a dekorativnih trikova uz koje će vaš dom svečano zasijati i u kojem ćete uživati tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

Svećnjak od čaša

Sve što treba da uradite jeste da čaše za vino ili šampanjac okrenete naopako, u njih ubacite novogodišnje kuglice, na vrh stavite neku lepu sveću i vaš ukras je spreman, samo mu nađite neko lepo mesto gde ćete ga staviti.

Lampice

Bez njih Nova godina ne bi bila potpuna, a možete ih staviti gde god poželite: na prozore, u teglu, na police… Od njih na zidu čak možete da napravite oblik novogodišnje jelke.

Dekoracija ulaznih vrata

Neozaobilazni korak tokom dekorisanja doma je i ukrašavanje ulaznih vrata. Novogodišnji venčić možete napraviti sami veoma lako, a ukoliko više volite, na njih možete da stavite veliku crvenu mašnu, fenomenalno će izgledati.

Praznični simboli

Ukrasi poput vilenjaka, Deda Mraza, sneška, irvasa ili pahuljica u velikoj meri pojednostavljuju ukrašavanje tokom praznika. Samo pazite da s njima ne preterate. Isto tako i salvete i stolnjak sa istim printovima daće ovom periodu dozu svečanosti.

Dodajte suptilne praznične elemente

Ćebence sa pahuljicama ili crveni karirani prekrivač i jastuci sa prazničnim printom odličan su detalj koji će doprineti atmosferi.

Aranžman za sto

Možete ga napraviti veoma lako. Sve što vam je potrebno jeste jedna grana, može i veštačka.

Postavite je na dasku ili u činiju, potom je ukrasite trakom, mašnama, kuglama i dodajte jednu ili više sveća.

Ako imate, stavite i neku sjajnu šišarku ili figuricu, i to je to.

 

 

 

Ostavite komentar