NEMA SLAVE BEZ NJIH Ovo je tajni recept za oblande

Načina da pripremite oblande ima bezbroj, a novi recepti uključuju i namirnice poput čokolade i lešnika

Oblande su kolač na kom su odrasle generacije, a svaka svečana trpeza, posebno ona slavska, nezamisliva je bez njih.

Načina da pripremite oblande ima bezbroj, a novi recepti uključuju i namirnice poput čokolade i lešnika.

Evo recepta za oblande kakve su se nekada pravile, a njihov ukus će vas vratiti u najbezbrižnije doba.

Sastojci:

1 pakovanje gotovih kora za oblandu

500 g šećera

1 kesica vanilin šećera

120 grama margarina

150 grama mlevenih oraha

1 litar mleka

Priprema:

U šerpu sipajte mleko, pa ga stavite da se kuva. Posle nekoliko minuta kuvanja dodajte šećer, vanilin šećer i margarin.

Sve vreme mešajte. Pre nego što mleko proključa, dodajte i mlevene orahe

Sve fino promešajte, pa na tihoj vatri kuvajte dok ne dobijete gustu teksturu poput karamele.

Kada se fil prohladi, mažite kore i ređajte ih jednu na drugu.

Kada završite ređanje i filovanje kora, na poslednju koru stavite nešto teško i ostavite da se kolač sasvim ohladi.

Posle toga, kolač je spreman za sečenje i jelo.

 

Ostavite komentar