PODSETIMO SE OMILJENOG RECEPTA: Kako se pravi džem od ruže!

Latice ruže u namazu koji će u vaša jela uneti posebnu dozu slatkoće i uživanja u delikatnim ukusima

Ovaj domaći džem od latica ruže jednostavan je ukusan recept napravljen od latica divlje ruže, savršen za tost, pogačice, peciva ili palačinke, ali i uz sladoled ili kolače. Slatko zadovoljstvo idealno za uživanje u trenutku.

Sastojci
1 ½ kašičice filtrirane vode
2 kašičice latice divljih ruža
2 kašičice šećera
3 kašičice limunovog soka
1 kašičice voćnog pektina

Priprema
Stavite vodu i ruže u lonac. Lagano pirjajte 10 minuta. Dodajte 1 ¾ šećera u latice za pirjanje. Promešajte da se otope kristali šećera. Dodajte sveže isceđeni sok od limuna.

Obratite pažnju na raskošnu živu boju koja se pojavljuje. Pustite na laganoj vatri 10 minuta. U posudi pomešajte preostali šećer i pektin.

Dok mešate džem dodajte mešavinu pektina i šećera posipanjem, kako bi se osiguralo da se pektin sjedini bez da se stegne. Ostavite još 20 minuta.

Ovo se čuva 2 meseca u frižideru, takođe se lepo zamrzne, a konzerviranje je uvek sjajna opcija.

Ostavite komentar