POGLEDAJTE KAKO SE PRAVILNO KUVA KAFA Većina nas pravi istu grešku

Evo gde je greška, stručnjaci otkrili u čemu je tajna...

Naravno, morate koristiti samo čistu filtriranu vodu bez štetnih čestica.

Ali ovo nije najvažnije ako želite da pripremite ukusno piće po svim pravilima.

Iz navike pritisnemo dugme na kuvalu, a čim proključa, žurimo da skuvamo čaj ili kafu. Stručnjaci upozoravaju – pustite da se voda malo ohladi. Po njihovom mišljenju, idealna šoljica kafe ili čaja priprema se sa vodom koja je na 90-96 stepeni. A ključala voda ima 100 stepeni i otupljuje sav ukus pića, slabi aromu i smanjuje korisna svojstva.

Zbog toga se preporučuje ostavljanje kuvane vode da se ohladi 5-7 minuta dok ne dostigne željenu temperaturu, prenosi Novosti Magazin.

Stručnjaci su čak sastavili listu pića i optimalnih temperatura vode na kojoj treba da se pripremaju:

  • Kafa – od 90 do 96 stepeni;
  • Crni čaj – od 90 do 98 stepeni;
  • Zeleni čaj – 80 stepeni;
  • Biljni čaj – 100 stepeni;
  • Topla čokolada – od 71 do 85 stepeni.

Ostavite komentar