POJAVILI SU VAM SE MRAVI U KUĆI? Oslobodite se napasti sa ovih 10 prirodnih načina

Pojedine biljke mravi prosto ne podnose

Svako ko se bar jednom suočio sa invazijom mrava, zna koliko oni mogu da budu uporni i neprijatni.

Najčešće se, što je logično, pojavljuju u kuhinji i borba sa mravima nikada nije laka.

Zato vam predlažemo 10 prirodnih načina da izađete na kraj sa “napadačima”.

Kreda

Mravi nikako ne vole kredu. Kalcijum karbonat ih odbija, zaustavlja ih da uđu u kuću. Znači, jednostavno nacrtajte liniju na podu koju ne želite da prelaze.

Brašno

Mravi zaobilaze i brašno pa ga pospite tamo gde uočite mrave, rupe kroz koje ulaze, na ulazna vrata, oko ormara s hranom…

Cimet

Miris cimeta bubama nije prijatan pa beže od njega. Recimo, mravi će skrenuti sa svog puta pospete li ih s malo cimeta. Ili napravite liniju od cimeta na podu, tamo gde imate problema s ulaskom mrava u kuću, i oni je neće prelaziti. Štapić cimeta možete staviti i u malu vrećicu da bi odeću zaštitili od moljaca.

Sprej

Prirodni sprej koji mrze – Pomešajte vodu, malo tečnog sapuna i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande ili kamfora pa u to ubacite malo mlevenog lovora, pitome nane ili karanfilića. Dobro promućkajte pa smesu nanesite na područja na kojima se sakupljaju mravi.

Limun

Iscedite limun pa sok nanesite na kritične tačke. Mravi miris limuna ne podnose pa beže od njega.

Krastavac

Kora od krastavca – To je zapravo prirodni otrov za mrave pa stavite koru od krastavaca tamo gde se skupljaju – pobeći će.

Lovor

Stavite listiće lovora po uglovima doma gde se sakupljaju mravi.

Sirće

Sirće je čudotvorno – Možete ga koristiti na više načina: nanositi direktno na površine gde ima mrava ili napraviti smesu sirćeta i deterdženta pa njome napuniti rupe kroz koje izlaze.

Soda bikarbona

Soda bikarbona i šećer u prahu – Ova dva sastojka potrebno je pomešati u jednakim razmerama pa staviti na mesta kojima vladaju mravi.

Kafa

Miris kafe će ih naterati da promene stanište. Sve što treba da uradite je da sipate malo mlevene kafe na mesta odakle izlaze.

Ostavite komentar