RECEPT ZA POSNI RUČAK Slatki kupus čiji ćete ukus zapamtiti zauvek

Isprobajte recept za preukusno posno jelo

Iz bakine kuhinje nam stiže ideja za današnji ručak.

Posni slatki kupus – sastojci:

1 glavica mladog kupusa
2 struka crnog i 2 belog luka
2 veće šargarepe
1 paprika
1 koren celera
1 paradajz
50 ml kuvanog paradajza
2 krompira na kockice
1 ljuta sveža paprika

ulje

Vodena zaprška 

1 kašika kukuruznog brašna
1 kašičica ljutenice iz tegle ili ajvara
1 kašika suvog začina
1 kašičica slatke mlevene paprike

Posni slatki kupus – priprema:

Na ulju ispržiti seckan luk, papriku, šargarepu i celer.

Kupus iseći na krupne kocke, pa ubaciti na izdinstano povrće.

Dodati kockice krompira i ljutu svežu papriku. Sipati pola šerpe vode poklopiti i kuvati na tiho 25-30 minuta.  Pred kraj naseći paradajz i sipati kuvan paradajz

U manju činiju staviti kukuruzni skrob, dodati ajvar ili ljutenicu, slatku mlevenu papriku, suvi začin  i malo vode. Izjednačiti, pa sipati u kupus sa strane i malo varjačom podiči kupus da vodena zaprška padne na dno.

Kuvati na tiho 2, 3 minuta. Dodati seckan peršun. Vrhunsko jelo, uživajte!

 

 

Ostavite komentar