RECEPT ZA UKUSNI POSNI RUČAK Rižoto sa pečurkama i biljnim kačkavaljem

Idealno za dane Velikog Uskršnjeg posta.

Ukoliko volite pirinač i pečurke ova ideja za ručak će vam se svideti.

Potrebno je:

500 g šampinjona
300 g pirinča
200 g biljnog kačkavalja
150 g crvenog luka
1 dl ulja
1 dl belog vina
malo soli
1 kašika suvog biljnog začina
1 kašičica mlevenog bibera
peršunov list

Priprema:

Iseckajte sitno crni luk, pa ga malo propržite na ulju, nalijte vino i dinstajte.

Kad provri, dodajte sečene pečurke i dinstajte dok ne postanu mekane.

Posolite, pobiberite, dodajte mešavinu začina i sklonite sa ringle.

U šerpu sipajte dve litre vode i u nju dodate kocku za supu. Kada voda prokuva, dodajte pirinač. Od momenta kad prokuva pirinač kuvajte 15 minuta na umerenoj temperaturi, uz povremeno lagano mešanje. Zatim skinite sa vatre, poklopite i ostavite tri minuta.

Ocedite na cediljki dva minuta, pa pečurkama dodajte pola pirinča preko njega pola narendanog biljnog kačkavalja, pa drugu polovinu pirinča i kačkavalja. Lagano promešajte sve.

Na kraju, pospite rendanim biljnim kačkavaljem i usitnjenim peršunom.

Ostavite komentar