ROLAT SA ANANASOM I BELOM ČOKOLADOM: Fantastičan kolač koji osvaja i mirisom i ukusom

Spremite i duplu meru, jer će svi tražiti još

Potrebno je:

Za fil:

200 ml slatke pavlake

20 g putera

100 g bele čokolade

1 šlag

Za koru

3 jaja

3 kašike šećera

1 vanilin šećer

3 kašike brašna

1/2 prašaka za pecivo

3-4 kašike ulja

1-2 kašike kakaoa

oko 4 kruga ananasa iz konzerve

Priprema

Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno i prašak za pecivo i ulje. Podeljiti na dva dela u jedno dodati kakao i kašiku ulja i dobro izjednačiti.

Foto: Bakina kuhinja

U posebne kesice ili špriceve sipati testo i naizmenice praviti trake u plehu koji ste obložili pek papirom.

Peći na 200 stepeni C oko 15 min. Vruć biskvit uviti zajedno sa papirom, da se ohladi.

Slatku pavlaku postavite u šerpicu i kuvajte dok ne počne da vri, pa zatim dodajte puter i kuvajte dok se ne otopi.

Foto: Bakina kuhinja

Sklonite šerpu s ringle, dodajte izlomlenu belu čokoladu i izmešati dok se ne otopi. Sačekajte da se ohladi, pa stavite u frižuder. Dodati 1 šlag kremu i umutiti sve zajedno sa mikserom

Raširiti biskvit i premazati filom i uviti ga i ponovo u foliju. Ostaviti da se prohladi  2-3 sata u fružideru.

 

Ostavite komentar