Kupus pripremljen na malo dugačiji način a recept je iz Baka Jeline kuhinje.
Ako volite jela sa kupusom, ovo će vam se sigurno svideti.
Potrebno je:
- 100 g suve slanine
- mala glavice mladog kupusa
- 1 krompir
- malo ulja
- 2 kašičica belog luka (granule)
- mleveni biber
- malo mlevene paprike
- suvi začin
- 2 jaja
- 200 g kisele pavlake
- 100 g kačkavalja seckanog
Priprema:
Listove slaninice ispržiti dodati i malo ulja, pa kad zarumeni ubaciti na rezance isečen mlad kupus i propržiti. Dodati i jedan krompir isečen na listiće.
Ubaciti beli luk, mleveni biber i mlevenu papriku i kad se malo proprži i omekne ubaciti u manji podmazan pleh.
U pavlaku dodati jaja i na kocke isečen kačkavalj.
Preliti kupus i protresti da spadne pavlaka na dno.
Peći na 220 stepeni C 30 minuta.
Prijatno!