RUČAK ZA PAMĆENJE Spremite kupus kako nikad niste

Ovaj ručak ćete obožavati.

Kupus pripremljen na malo dugačiji način a recept je iz Baka Jeline kuhinje.

Ako volite jela sa kupusom, ovo će vam se sigurno svideti.

Potrebno je:

  • 100 g suve slanine
  • mala glavice mladog kupusa
  • 1 krompir
  • malo ulja
  • 2 kašičica belog luka (granule)
  • mleveni biber
  • malo mlevene paprike
  • suvi začin
  • 2 jaja
  • 200 g kisele pavlake
  • 100 g kačkavalja seckanog

Priprema:

Listove slaninice ispržiti dodati i malo ulja, pa kad zarumeni ubaciti na rezance isečen mlad kupus i propržiti. Dodati i jedan krompir isečen  na listiće.

Ubaciti beli luk, mleveni biber i mlevenu papriku i kad se malo proprži i omekne ubaciti u manji podmazan pleh.

U pavlaku dodati jaja i na kocke isečen kačkavalj.

Preliti kupus i protresti da spadne pavlaka na dno.

Peći na 220 stepeni C 30 minuta.

Prijatno!

Ostavite komentar