SAVETI PROFESIONALNIH KUVARA: Kako da vam meso uvek bude sočno i da se topi u ustima?

Sitnice odlučuju da li će meso biti sočno ili žilavo

Nema ništa gore nego kada maštate o sočnom ručku, a meso vam ispadne žilavo ili poput gume.

Sav trud vam je pao u vodu, ali postoji jednostavno rešenje.

Kad je teško, tu su saveti profesionalnih kuvara.

Prvo što treba da znate jeste da, ako planirate da meso pržite u tiganju, obavezno je da ga prvo osušite.

Jednostavno ga dobro utapkajte ubrusom.

Zbog viška vlage, meso postaje gumeno, a o krckavoj, zlatnoj korici možete samo da sanjate.

Kuvari kažu da je važno i da meso nakon pečenja “odmori”.

Ne žurite da ga odmah poslužite! Pustite neka odstoji nekoliko minuta, a možete i da ga umotate u foliju.

To će pomoći da jelo bude sočno i mekano.

Ostavite komentar