ŠMINKANJE POSLE PEDESETE: Pogledajte i shvatite gde grešite

Saveti za nanošenje karmina, sjaja i lajnera..

Eksperti savetuju ženama u godinama da izaberu roze boju karmina. To važi ako imate svetliji ten. Žene sa tamnijim tenom će izgledati odlično sa crvenim, braon ili čak sa ljubičastim karminom.

Probajte više nijansi karmina da bi ste odabrali pravi
Najbolja nijansa bi bila ona koja je za stepen ili dva tamnija od vaše prirodne boje usana.
Najbolje je da probate karmin u specijalnim prodavnicama , a povedite prijateljicu kojoj verujete. Probajte više opcija, može vam i radnica pomoći, i brzo ćete otkriti koja vam boja odgovara.

Možete izabrati pravi karmin, tako što ćete ga naneti samo na jednu usnu, a druga nek vam bude bez karmina. Cilj je je da nađete nijansu koja je malo tamnija od vaše prirodne boje usana.
Tamnije boje karmina mogu činiti da izgledate starije, a svetlije mogu imati suprotan efekat. Svetliji karmin naročito lepo deluje na ženama koje nose naočare. Takav karmin balansira težinu okvira.

Ako su vam usne istaknute, neka vam ostatak šminke bude blaži.

Da li koristiti sjaj ili mat?

Ako volite da stavljate karmin, ne bi bilo loše da pored toga imate i sjaj i ajlajner za usne.

Svaka žena bi trebalo da ima dobar sjaj. On vam ističe usne više nego karmin mat nijanse. Takođe, sjaj vam privremeno napući usne. Sjajevi su super za dan, noć i naročito leti kada vam je ten tamniji. Noću, možete staviti sjaj preko tamnijeg karmina i usne će vam izgledati punije.

Tamije ili svetlije nijanse?
Svetlije nijanse čine da usne izgledaju veće i punije nego tamne. Ako su vam usne tanke, veoma tamne boje mogu učiniti kao da su vam usne nestale u usta a da su ostale same dve tanke linije.

Zapamtite da previše svetla nijansa može delovati kao da niste stavili karmin
Ako vam je to cilj, super, mada većina žena želi da ih malo istakne.

Menjanje karmina tokom godišnjih doba

Neke žene smatraju da bi trebalo menjati boju karmina sa promenom godišnjih doba, koriste tamnije boje zimi, a svetlije tokom leta. Ali za ovim nema potrebe. Bitno je odabrati pravi karmin, a onda ćete izgledati lepo bez obzira na godišnje doba.

Lajner za usne, tajna za karmin koji traje duže
Jedna od stvari koje nervira žene je često nanošenje karmina. Možete probati Chanel’s Ultra Wear Lip Colour kao veoma postojanu varijantu. Ali možete produžiti trajanje karmina i uz ovaj savet.

Izaberite lajner za usne u nijansi koja vam se sviđa i nanesite ga na usne. Preko njega stavite karmin ili sjaj koji je slične boje.

Nanesite ga na cele usne!! Ne samo na ivice. Lajner će vam držati karmin na mestu. Primetićete razliku!

3 komentara na vest “ŠMINKANJE POSLE PEDESETE: Pogledajte i shvatite gde grešite”

Ostavite komentar