SPREMAMO ZIMNICU: Turšija po bakinom receptu, ostaje vrhunski zdrava i hrskava do iduće godine

U turšiju možete dodati karfiol, šargarepu, kisele jabuke, zeleni paradajz, ljute papričice...

Potrebno je:
50 krupnih paprika
2 kg krastavčića
10 l vode
250 soli
alkoholno sirće 2:1
celer list
malo bibera u zrnu
1 veći ren

Priprema:

Papriku dobro oprati odseći dršku . Krastavčiče oprati i odseći deo gde su drškice. Poredjati u burence pola paprike i na nju dodati  malo listova celera. Ubaciti sve krastavčiće pa odozgo ostatak paprike. dodati opet celera i malo bibera.

Foto: Bakina kuhinja

U lonac sipati tri litra vode i dodati 1 litar sirćeta alkoholnog 3:1. Za ovu meru paprike potrebno vam je oko 10 li vode Znači sipati  u vodu 250 gr soli i oko 2,5  l sirćeta. Obavezno probati da li je slano i kiselo.

Foto: Bakina kuhinja

Ako vam je prekiselo dodati malo vode ako je neslano dodajte još soli sve po ukusu. Ubaciti konzervans i vinobran dobro izmešati i naliti.

Foto: Bakina kuhinja

Staviti platični obruč i kamen ili pak sipati u kese vodu  i dobro je zatvoriti zaaparatom i pritisnuti. Posle 7 dana je pogledati pa je doliti jer će paprika upiti tečnost. Može stajati do sledeće turšije.

Foto: Bakina kuhinja

Napomena:
U turšiju možete dodati karfiola, šargarepu, kisele jabuke, zeleni paradajz, ljute papričice…

 

Ostavite komentar