SPREMITE POSNE KROFNE Recept za ovu poslasticu je jednostavan a ukus će vas oduševiti

Ovaj recept za posne krofne pregledalo je preko dva miliona ljudi, a pogledajte i zašto.

 

Sastojci:

  • 40 grama sirovog kvasca
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika brašna (zbog aktiviranja kivasca)
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 100 ml ulja
  • 300 ml mlake vode
  • 200 ml kisele vode
  • korica od limuna
  • 1 kg brašna
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Rastopite kvasac sa dve kašike šećera u mlakoj vodi i dodajte jednu kašiku brašna.

Zatim kada se kvasac aktivira dodajte mu ulje, kiselu vodu, koricu limuna, a potom i brašno.

Umesite testo u koje ste dodali i kašičicu soli. Ostavite da nadođe testo oko pola sata.

Zatim ga razvucite na radnoj površini, isecite krofnice sa čašom i ostavite ih na pultu da odstoje oko 15 minuta pre nego što počnete da ih pržite u ulju.

Pospite ih šećerom u prahu i služite se, predlaže Kurir.

Ostavite komentar