SVETOGORSKI KOLAČ SA SUVIM VOĆEM Mekani biskvit se premazuje džemom, a obično se služi za Badnje veče

Predivan posni kolač sa suvim voćem se lako pravi.

Svetogorski kolač sa suvim voćem se uglavnom sprema za Badnje veče, a pravi se od testa da džemom u koje se dodaje suvo voće, uglavnom po izboru.

Gotov kolač se premazuje džemom a ako želite još lepši ukus obavezno prelijte i istopljenom posnom čokoladom.

Ovaj posni kolač sa suvim voćem će postati vaša omiljena poslastica, a jednostavno se sprema i ne košta puno.

  • Sastojci:
  • 10 kašika džema
  • 10 kašika šećera
  • 1 kesica cimeta
  • kora od 1 limuna
  • 1 pomorandža
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 500 g brašna
  • 250 ml mlake vode
  • 1 šaka seckanih oraha
  • malo suvog grožđa
  • malo suvih kajsija
  • malo suvih banana

Priprema:

U džem (6 kašika) dodajte šećer i dobro umutite, pa sipajte vodu, cimet, rendanu koru limun i sok od jedne pomorandže, orahe, suvo grožđe, seckane suve kajsije, kao i seckane suve banane.

Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i lepo sjedinite sve sastojke. Sipajte u kalup obložen pek papirom, a najbolje bi bilo da imate kalup za hleb.

Poravnajte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta.

Gotov kolač premažite džemom (4 kašike), a ako želite možete da ga prelijete istopljenom posnom čokoladom, objavio je sajt Stvar ukusa.

 

 

Ostavite komentar