ZADNJI SU DANI ZA PODVARAK Ovakav do sada niste probali, preukusan je zbog jednog sastojka

Isprobajte recept za jelo koje će vas oduševiti,

Iz Bakine kuhinje nam stiže recept za jelo koje će vas oduševiti.

Podvarak – sastojci:

1 velika glavica crnog luka ili pražiluk
1 glavica kiselog kupusa
slatka mlevena paprika
mleveni biber
1 glavica belog luka
lovorov list
500 gr krompira
ulje

Podvarak – priprema:

Kupus iseckati, oprati ako je dosta kiseo. Luk iseckati i ispržiti na dosta ulja, Kad postane staklast ubaciti 1 punu kašičicu slatke ili ljute paprike. Izmešati.

Dodati kupus i opet promešati. Ubaciti lovorov list i beli luk na listiće. Dodati i biber Sipati vode malo i dinstati oko 50 minuta.

Krompir očistiti iseći na kriške pa ga posoliti, dodati začine, mlevenu papriku, beli luk u granulama i izjednačiti. U vatrostalni sud istresti kupus i poredjati  krompir odozgo na  kupus .

Premazati još uljem i peći da krompir porumeni i ispeče se.  Servirati sa vrućom projom.

 

Ostavite komentar