ZAŠTO JE DOBRO KUVATI JAJA SA LIMUNOM Trik koji rešava muke prilikom farbanja

Da li ste nekada koristili limun prilikom kuvanja jaja?

Polako se približava Uskrs pa nije na odmet već sada početi sa prikupljanjem saveta kako najbolje ofarbati jaja, da ostanu cela i da boja ostane sjajna i lepa.

Ono što je bitno pre nego što počnete da farbate jaja jeste da ona ne puknu prilikom kuvanja.

To možete postići uz sledeći trik – kada krenete da kuvate jaja u vodu ubacite i krišku limuna.

Ovo je bitno, jer će jaja ostati cela nakon termičke obrade, pa ćete moći da ih ofarbate kako god želite.

Sok od limuna će pomoći da jaja ne puknu prilikom kuvanja, ali će pomoći i da se kasnije lakše ogule.

Zahvaljujući kiselosti ljuska jajeta će se lako skinuti.

Obavezno ove godine isprobajte ovaj trik i bićete zadovoljni rezultatom.

 

Ostavite komentar