BRZO I LAKO: Punjeni paradajz fantastičnog ukusa, gotov za samo 20 minuta!

Punjene paprike su redovno na meniju, ali da li ste probali da punite paradajz?

Potrebno je:

6 većih paradajza

glavica crnog luka

250 g mlevenog mesa

2 kašike iseckanog peršuna

jaje

100 g tvrdog sira

2 kašike ulja

so

biber

Priprema:

Paradajz operite, svakom odsecite vrh i pažljivo kašičicom izvadite sredinu.

Na zagrejanom ulju dinstajte sitno iseckani luk, meso i sredinu paradajza, dok se dobro ne ukrčka.

Posolite, pobiberite i dodajte peršun. Sklonite sa ringle, dodajte izrendani sir i u to umešajte umućeno jaje.

Dobijenim filom napunite paradajz, poklopite ih „kapicama“, poređajte u podmazanu vatrostalnu činiju i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, 20-25 minuta.

Jelo možete poslužiti uz pire krompir ili pirinač.

Ostavite komentar