EVO KAKO DA NAPRAVITE RAJSKI VRT! Posadite Pustinjsku ružu i za tren oka stvoriće cvetni tepih u kojem ćete uživati do kraja jeseni

Ne smeta joj loša zemlja, cveta od proleća do jeseni i traži minimalno vode

Pustinjska ruža, izdržljiva puzavica poznata pod nazivom ledena lepotica, morska kalendula ili morska smokva, patuljasta je višegodišnja biljka koja svaki vrt pretvara u pravu cvetnu oazu. Vrlo lako za uzgajanje, sa svojim sitnim cvetićima u tren oka stvoriće cvetni tepih u kojem ćete uživati do hladnih jesenjih dana. Ako ste ljubitelj cveća, a niste puno stručni i nemate volje da se preterano posvećujete bašti, predstavljamo vam fenomenalnu i prelepu cvetnu biljku – pustinjsku ružu!

Reč je o biljki niskog rasta i čvrstih stabljika, koja raste kao puzavica, a za vreme cvetanja ukrasiće vašu baštu mnoštvom cvetića najlepših boja. Ono što je od svega najbolje jeste što se veoma lako uzgaja i uspeva čak i u zemlji lošeg kvaliteta!

Cveta od proleća do kasne jeseni, čak i ne traži puno vode, pa nema šanse da vam ne uspe!

Jedino na šta treba paziti jeste da pustinjsku ružu posadite na sunčano mesto u bašti, gde će dobijati šest ili više sati direktnog sunca. Vrućina joj ne smeta. Uspeće i u hladovini ili polusenci, ali davaće znatno manje cvetova.

Sadnja pustinjske ruže

Biljku posadite u malo širu rupu, iste dubine na kojoj je bila i u saksiji u kojoj ste doneli rasad. Nakon sadnje je odmah zalijte, a narednih nekoliko meseci zalivajte je samo u periodima kada kiša ne pada nekoliko nedelja. Ne voli preteranu vlažnost – zbog viška vode može da počne da truli, pa ne smete da preterujete sa zalivanjem. Najviše voli peskovito ili dobro drenirano tlo.

Pustinjsku ružu možete da sadite i u saksijama – biće najlepši ukras terase.

Širi se sama – u prvoj godini se udvostruči. S razlogom je zovu cvetni tepih! Idealna je za prednje ivice bašte jer je niska (oko 6 do 10 cm).

Kako sačuvati pustinjsku ružu za sledeću godinu

Ova biljka pripada trajnicama. Na jesen je treba pustiti da se malo osuši, kako bi se stvrdnula i pripremila za hladno zimsko vreme.

4 komentara na vest “EVO KAKO DA NAPRAVITE RAJSKI VRT! Posadite Pustinjsku ružu i za tren oka stvoriće cvetni tepih u kojem ćete uživati do kraja jeseni”

Ostavite komentar