EVO ŠTA SE KUVA U KATARU Nešto tradicionalno a očaravajuće!

Jelo bi se dopalo i našim sportistima, a priprema se veoma lako.

Jelo majbos je deo tradicionalne kuhinje Katara, a priprema se veoma lako.

Jagnjetina ili piletina se u velikom loncu, zajedno sa pirinčem, kuvaju na laganoj vatri – minimum sat vremena (u zavisnosti od mesa koje koristite), a ukus je je očaravajuć.

U nastavku teksta, pripremili smo vam recept za tradicionalno katarsko jelo koje bi se sigurno dopalo našim sportistima.

Sastojci:

  • 3 šolje pirinča
  • 1 celo pile, isečeno na 4 dela
  • 3 glavice luka srednje veličine, iseckane
  • 3 paradajza, sitno iseckana
  • 1 kašika smese đumbira i belog luka
  • pola kašičice kurkuma praha
  • 1 kašičica crvenog čilija u prahu
  • kocka pileće supe
  • pola šolje vode
  • 4-5 kašika ulja (za prženje)
  • so, količina po želji
  • 2 lovorova lista

 

Priprema:

  • Piletinu je neophodno da prethodno marinirate u ulju i kurkuma prahu. Nakon toga, stavite da se malo proprži, jedno 5 minuta sa obe strane.
  • Sklonite piletinu i ulju od prženja dodajte luk, paradajz, kašiku smese od đumbira i belog luka, čili i dobro promešajte.
  • Nakon 3 minuta krčkanja dodajte pola šolje vode i kocku za supu, pa promešajte. Sledi pirinač, a onda i piletina koje dodajete prethodnoj smesi.
  • Sve ostavite da se krčka jedno sat vremena na tihoj vatri. Ako primetite da nije dovoljno kuvano, produžite proces prirpreme jela.

1 komentar na vest “EVO ŠTA SE KUVA U KATARU Nešto tradicionalno a očaravajuće!”

Ostavite komentar