BRŽE DO PENZIJE IZ BiH U Fondu PIO potpisan Dogovor važan za brojne penzionere, evo koje su sve olakšice na putu do dobijanja prihoda

Dogovor je potpisan u cilju efikasnog sprovođenja Sporazuma i Administrativnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Savezne Republike Jugoslavije o socijalnom osiguranju (iz 2003. godine),

U cilju efikasnog sprovođenja Sporazuma i Administrativnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Savezne Republike Jugoslavije o socijalnom osiguranju (iz 2003. godine), Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje i Federalni zavod za mirovinsko/penzijsko i invalidsko osiguranje zaključili su danas u Direkciji Fonda PIO u Beogradu Dogovor o elektronskoj razmeni podataka u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja.

Potpisan je i prateći dokument, Tehnički protokol o elektronskoj razmeni podataka.

Dogovor su potpisali direktor RF PIO Relja Ognjenović i direktor FZMIO/PIO Halil Subašić.

Ovim Dogovorom uređena je elektronska razmena podataka u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja od značaja za sprovođenje sporazuma iz 2003. godine, posebno način razmene, obim i vrsta podataka koji se razmenjuju, upravljanje podacima, način prikupljanja podataka, način zaštite podataka, kao i odgovornost za kršenje odredaba ovog Dogovora.

Svrha potpisanih dogovora je i smanjenje administrativnih troškova, sprečavanje neosnovanih isplata penzija i drugih davanja iz oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja, kao i kontrola podataka koji su predmet razmene, saopšteno je iz Fonda PIO.

 

 

3 komentara na vest “BRŽE DO PENZIJE IZ BiH U Fondu PIO potpisan Dogovor važan za brojne penzionere, evo koje su sve olakšice na putu do dobijanja prihoda”

  1. Fondovi su trebali i da dogovore o zivotu penzionera u obe drzave kako penzioneri ne bi morali svake godine da salju potvrde o zivotu. U domacem fondu sa obe strane se zna da li je uzivalac penzije ziv ili nije. To bi bila velika pomoc penzionerima.

    Odgovori
  2. Fond Republike Srpske je diskriminatorski primjera radi,plicajcima ,sudske ,policije Mupa Republike Srpske priznaje se pet najboljih godina prosjeku a to pravo se uskraćuje policajcima Sipe,Granične,Direkcije ,zašto svi uplaćuju i izdvajaju u isti fond istu kasu,a mogli su da uplaćuju u fond PIO Federacije.Strašno i nedopustivo ponašanje kršenje zakona primenom diskriminacije.

    Odgovori

Ostavite komentar