JOŠ MALO PA PENZIONERI IDU U BANJE Ovo je tačan dan kada će biti objavljеna rang lista, nezadovoljni imaju pravo da sе žale

Penzioneri mogu besplatno u banje već u martu.

Penzioneri su na ovogodišnji konkurs za besplatnu rehabilitaciju u banjama mogli da se prijave od 9. do 25. januara.

Rang-lista korisnika koji ispunjavaju uslovе za upućivanjе na rеhabilitaciju objavljujе sе dvadеsеt čеtvrtog radnog dana od dana istеka oglasa, odnosno 1. marta.

Pošto bude objavljena i konačna rang lista, uslediće i prvi pozivi korisnicima za upućivanje na oporavak.

U skladu sa Pravilnikom o društvenom standardu korisnika penzija RF PIO, rang-lista se utvrđuje prema broju bodova, na osnovu sledećih kriterijuma: visina penzije, broj godina staža osiguranja, broj godina korišćenja penzije, ostvareno pravo na novčanu naknadu za pomoć i negu drugog lica, ostvareno pravo na porodičnu penziju za korisnika koji je pravo ostvario kao dete koje nije sposobno za samostalan život i rad.
Pod jednakim uslovima za upućivanje na rehabilitaciju, prednost ima korisnik penzije koji je stariji.

Pravilnik propisuje i da se korisnik penzije upućuje na rehabilitaciju prema iskazanoj želji, u skladu sa smeštajnim kapacitetima ustanove, koja nije kontraindikovana njegovoj medicinskoj dokumentaciji.

Iako korisnici prilikom podnošenja prijave za upućivanje na besplatnu rehabilitaciju Fondu dostavljaju i medicinsku dokumentaciju, ukoliko je poseduju, važno je naglasiti da zdravstveno stanje penzionera ne utiče na poziciju na rang-listi.

Dakle, Fond PIO korisnike ne upućuje u banje u cilju lečenja, već omogućava penzionerima sa niskim primanjima da odu na besplatan oporavak.

Pogodnost je što je od ove godine omogućeno da sa penzionerima, kojima je to potrebno, o trošku PIO Fonda, na rehabilitaciju ide i pratilac.

1 komentar na vest “JOŠ MALO PA PENZIONERI IDU U BANJE Ovo je tačan dan kada će biti objavljеna rang lista, nezadovoljni imaju pravo da sе žale”

  1. DA LI SU PENZIJE NIKADA VEĆE?

    Kako kažu, prosečna naša penzija za januar 2024. godine iznosi oko 45.700 dinara i svi su političari zadovoljni, jer slušaju šefa, a niko ne pita da li su penzioneri zadovoljni pamfletima koje diktiraju vodeći političari i kako mučki preživljavaju ovako visokim penzijama. Istina je drugačija, polovina penzionera jedva preživljava uz svoje inovacije ishrane. Pre 2012. godine prosečna penzija iznosila je iznad 60% prosečne plate, a sada, ako zaboravimo laži od najveće sadašnje penzije u istoriji i pre uvođenja penzije, prosečna penzija je narasla/pala, ne po rečima vodećih političara na čelu sa ΛV, već po statistici na 40% prosečne plate u Srbiji. Takođe aktuelne vlasti zaboravljaju da vrate otete penzije u toku četiri godine, kako bi spasili Srbiju, a međuvremenu su je zadužili sa više od dvadeset milijarde evra i plus zaduženja za filozofiju EKSO 27. Troškovi života i inflacija su uništili i onako jaki loši rast penzija da penzioneri jedva preživljavaju jer sa ovom penzijom ne mogu ni da pomisle da kupe ono što su kupovali pre deset godina i pored toga, kažu, da su tada penzije niže od sadašnjih, da ali su bile vrednije od sadašnjih. Penzioneri samo glasajte za njih i vama će biti bolje, ali malo sutra.

    Odgovori

Ostavite komentar