KOLIKU ĆE POMOĆ DOBITI PENZIONERI S MANJIM PENZIJAMA Tu Uredbu nedavno je usvojila Vlada Srbije

Dodatak će biti isplaćivan u odnosu na iznos decembarske penzije.

Penzionerima koji imaju penzije manje od 43.645,99 dinara, prema nedavno donetoj Uredbi vlade Srbije, sleduje dodatna pomoć.

Taj dodatak koji će biti isplaćivan u odnosu na iznos decembarske penzije nastavak je sprovođenja mera zaštite i poboljšanja standarda korisnika prava penzijskog i invalidskog osiguranja.

Uredbom je propisano da će se novčani iznos kao uvećanje uz penziju isplaćivati korisnicima starosne, prevremene starosne, invalidske i porodične penzije, koja od decembra ove godine do novembra 2023. godine, ne prelazi iznos od 43.645,99 dinara, saopšteno je iz Vlade.

Dodaju i da će se taj novčani iznos isplaćivati mesečno uz penziju u pomenutom vremenskom intervalu.

Precizirano je i da će se korisnicima penzije smatrati i invalidi rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti.

Visina dodatka zavisi od iznosa penzije koju svaki korisnik prima.

Naime, PIO Fond ima skale, odnosno tabele svojih korisnika i taj dodatak se izračunava posebnim programom svakom korisniku ponaosob.

Inače, zaj dodatak ne ulazi u prosečnu penziju a koliko će iznositi korisnici će znati u januaru, odnosno s isplatom decembarske penzije.

Penzionere, posle novembarske povišice od oko 9 odsto, u januaru očekuje novo povećanje penzija od 10, 2 odsto i oni će svoje tako uvećane prinadležnosti dobiti u februaru.

Od sledeće godine, kako je iz Vlade najavljeno, penzije će se usklađivati po novom obliku takozvane švajcarske formule koji će kombinovati modele praćenja plata, troškova života i BDP-a, i to će za penzionere biti znatno povoljnije od dosadašnjeg usklađivanja penzija.

19 komentara na vest “KOLIKU ĆE POMOĆ DOBITI PENZIONERI S MANJIM PENZIJAMA Tu Uredbu nedavno je usvojila Vlada Srbije”

 1. Nema dodatka uz penziju,prevareni smo,uredba kaze do 43.Ooodin da ce dobiti,imam penziju 34.000din i nisam dobio dodatak,

  Odgovori
 2. U cemu je problem, zar je to tajna, od koga krijete tu famoznu tabelu. Verovatno je to neka tajna informacija ili nemate uopste nameru da izvrsite odluku Vlade.
  Sto zamajavate nesretne penzionere.

  Odgovori
 3. Ja sam zvao da pitam gde je taj dodatak uz penziju?Odgovor fonda pio glasi-gospodine to je uredba iz 2018godine i nema dodatka vec sve to ulazi u tih20posto,kakva blamaza i obmana uzas

  Odgovori
 4. Tudju pomoć i negu povećali u PIO 2024. godine sa 24.900,00 na 29900,00 dinara.Povećanje 5000.00 dinara.Juče dodatak za tudju pomoć i negu koji primam preko socijalnog SMANJILI sa12700,na 8900 din .Dakle dodatak smanjili za 3.800.00.
  Ukupno
  povećanje za tudju pomoć i negu +dodatak za tudju pomoć i negu iznosi SAMO 1200.00 dinara za 2024godini.Varaju se i 100/invalidi koji su doživeli povredu na radu?Povećanje 10 eura .

  Odgovori

Ostavite komentar