PAKETI POMOĆI ZA PENZIONERE Grad Leskovac je za ove namene izdvojio 100 miliona dinara

Počela je podela paketa pomoći za sve penzionere iz Leskovca kao i za socijalno urožene građane.

Penzioneri sa područja grada Leskovca, kao i socijalno ugroženi građani, već su dobili pakete pomoći u gredličkom i vučjanskom kraju, zatim u turekovačkom i manojlovačkom, izjavila je danas pomoćnica gradonačelnika Leskovca Marija Rajković, a danas i tokom vikenda dobiće svi.

Pakovanje 28.500 paketa za sve penzionere i za socijalno ugroženo građane, za šta je iz kase grada Leskovca potrošeno 34,8 miliona dinara, počelo je 13.novembra, u ponedeljak, u Plavom paviljonu i zavrašva se danas.

„Ostalo je da se spakuje još nekih 500 paketa, i već danas i tokom vikedna svi penzioneri mogu da očekuje svoje pakete pomoći“, rekla je Rajkovićeva.

S ovom praksom u Leskovcu, podsetila je, počelo se u jeku pandemije Korona virusa, kada su pakete dobijali samo penzioneri sa primanjima do 30.000 dinara i socijalno ugroženi.

„Aprila meseca ove godine izvršena je podela paketa penzionerima sa visinom penzije do 35.000 dinara i socijalno ugroženim građanaima, na incijativu gardonačelnika, sadašnjeg predsednika Privremenog organa doktora Gorana Cvetanovića, da će do kraja godine  svi penzioneri, bez obzira na visinu primanja, i socijalno ugroženi dobiti pakete pomoći“, istakla je Rajkovićeva.

Naglasila je da je do danas za pakete penzionera i socijalno ugroženih građana iz budžeta grada Leskovca potrošeno ukupno 100 miliona dinara, a pekete je dobilo 110.000 građana Leskovca.

„Okosnica rukovodstva grada Leskovca na čelu sa predsednikom Cvetanovićem jeste briga o ljudima i upravo je ova akcija još jedan čin, još jedan dokaz brige“, zaključila je.

Pakete, inače, pakuju radnici Gradske uprave, ustanova kulture i javno komunalnih i komunalnih preduzeća, piše Jugmedia.

Ostavite komentar